Suomalainen biohiili, n. 1.6m3 suursäkki

390,00 €
(1 m³ = 243,75 €)
Varastossa
Toimitusaika: 1-8 päivä(ä)

Kuvaus

Luonnonmukainen ja ympäristöystävällinen suomalainen biohiili. Pakattu n.1,6 m3 suursäkkiin, jossa nostokorvakkeet ja pohjaventtiili. Vain nouto tai rahti sovittava erikseen. Lisätietoja asiakaspalvelu@grillihiilikauppa.fi


Seulomaton, raekoko 0-30 mm. Yleiskäyttöön. Isompia rakeita voi pienentää tarpeen mukaan. Isompi rae käy eriomaisesti esim. kompostiin imemään nestettä.


Kuvaus

Biohiili edistää kasvien kosteuden ja ravinteiden saantia pitkäaikaisesti. Sopii maanparannukseen ravinneköyhillä maalajeilla, parantaa pieneliöiden elinolosuhteita, sitoo vettä ja ravinteita ja pidentää kasteluväliä. Tehostaa kompostointia, imee ylimääräistä nestettä ja vähentää hajua.


Käyttökohteita esim.

  • parvekelaatikot
  • kukkaruukut
  • maanvaraiset kasvualustat
  • kukkapenkit
  • pihakompostorit
  • lämpökompostorit
  • kompostoiva wc ja huussi
  • BOKASHIN nesteitä voi imeyttää biohiileen laittamalla biohiili latautumaan bokashin POHJALLE, (esim. jos bokashi on tehty ilman hanallista astiaa), BOKASHISSA EI SEKOITETA BIOJÄTTEEN SEKAAN


KASVUALUSTOISSA KÄYTETTÄESSÄ BIOHIILI TÄYTYY LADATA ENNEN KÄYTTÖÄ!


Annostelu

Yleissääntö: 1 litra biohiiltä ja 10 litraa multaa

esim. parvekelaatikkoon, isoon ruukkuun


Karkeammalla biohiilellä voit tehdä salaojituksia isojen ruukkujen pohjalle. Biohiili sitoo vettä, jonka sitten luovuttaa kastelukiteiden tavoin.


Viljelylaatikkoon, kasvimaalle, kukkapenkkiin, pensaille: 10 litraa biohiiltä/ 100 l multaa tai n. neliön alalle. Suuremmastakaan määrästä ei ole haittaa jos maaperä on kovin tiivistynyttä.


Kompostiin:

Lisätään tasaisesti biojätteen/puutarhajätteen sekaan

n. 1 litra biohiiltä ja 10 litraa biojätettä. Lisää biohiili aina biojätteen lisäämisen jälkeen, kerroksittain. Jos komposti on kovin kostea, voi biohiiltä lisätä enemmänkin.


Biohiili on valmistettu lähellämme kasvaneesta koivusta pyrolyysimenetelmällä n. 400 C lämmössä.